در طراحی داخلی دکوراسیون یک آپارتمان مسکونی چه عواملی اهمیت دارند؟

 

 

طراحی داخلی دکوراسیون یک آپارتمان مسکونی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نیازمند توجه ویژه‌ای است. در این مقاله قصد داریم شما را با طراحی بخش‌های مختلف آپارتمان مسکونی آشنا کرده و مراحل کامل ساخت آن را بررسی کنیم.

 

 

لزوم توجه به طراحی دکوراسیون داخلی آپارتمان مسکونی

طراحی داخلی منزل باید بهترین بازدهی فیزیکی و روانی را داشته و با کمک گرفتن از فضا، نور، رنگ، چیدمان و... منجر به ایجاد دکوراسیونی زیبا و کاربردی شود. در ادامه لزوم توجه به طراحی دکوراسیون داخلی آپارتمان مسکونی را بررسی کرده و اطلاعات شما را تکمیل می‌کنیم.

افزودن قابلیت‌های عملکردی

دکوراسیون داخلی منزل باید ضمن برآورده کردن تمام نیاز‌های ساکنین، عملکرد عالی داشته و زیبا به نظر برسد. از این رو نقش طراحی داخلی آپارتمان مسکونی بسیار مهم بوده و حتی ممکن است باعث کوچک جلوه دادن خانه بزرگی شود. در صورت برخورداری از طراحی داخلی مناسب، می‌توان بهترین چیدمان را برای‌اشیاء منزل پیدا کرده و از تمام فضای داخلی خانه بهره‌مند شد.

تناسب فضا با سبک زندگی ساکنین

طراحی داخلی منزل بر خلق و خوی افراد تاثیر‌گذار بوده و باید متناسب با سبک زندگی ساکنین آن باشد. برای مثال اختصاص دادن بخشی از فضا به اتاق مطالعه یا کار می‌تواند هماهنگی زیادی با عادت‌های روزمره افراد داشته و امکان راحتی بیشتر ساکنین منزل را فراهم کند.

اهمیت فاکتور‌های زیبایی‌شناسی

یک مکان با ظاهر معمولی می‌تواند با طراحی داخلی مناسب، بسیار منحصر به فرد و زیبا به نظر برسد. با توجه به عناصر مهمی مثل رنگ، طرح، تعادل، بافت، تقارن مناسب و... می‌توان فاکتور‌های زیبایی‌شناسی را در دکوراسیون داخلی منزل رعایت کرد و باعث افزایش بهره وری و خلاقیت ساکنین آن شد.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها

سرمایه‌گذاری بر دکوراسیون داخلی منزل، بسیار مقرون به صرفه بوده و نیاز‌های ساکنین آن را برطرف می‌کند. شما می‌توانید از هزینه‌های اضافه صرف نظر کرده و مطابق با بودجه فعلی خود بهترین طراحی را برای دکوراسیون داخلی آپارتمان مسکونی خود فراهم کنید.

دستیابی به اهداف ایمنی

شما می‌توانید با انتخاب طراحی داخلی مناسب برای منزل، نهایت امنیت را برای ساکنین آن فراهم کرده و از ایمن بودن سازه خود مطمئن شوید.

دسترسی مناسب

یکی از موارد مهم در طراحی دکوراسیون داخلی، توجه به دسترسی مناسب افراد به قسمت‌های مختلف است. با رعایت این نکته می‌توان از ازدحام و تجمع در بخشی از خانه جلوگیری کرده و بیشترین بهره را از تمام فضا برد.

تاثیرگذاری سریع بر بازدیدکنندگان

زاویه دید بازدیدکنندگان منزل، بسیار اهمیت داشته و در نوع طراحی داخلی آن موثر است. علاوه بر تاثیر رنگ‌های مورد استفاده در افزایش سلامتی و نشاط ساکنین، می‌توان از طریق طراحی مناسب نظر بازدید‌کنندگان را جلب کرده و رضایت آن‌ها را به دست آورد.

 

طراحی بخش‌های مختلف آپارتمان مسکونی

در ادامه طراحی بخش‌های مختلف آپارتمان مسکونی را به صورت مجزا بررسی می‌کنیم.

پذیرایی

در قسمت نشیمن، مهمانی و گپ و گفت صورت گرفته و افراد خانواده در کنار هم جمع می‌شوند. وسایل سرمایشی و گرمایشی نیز در این قسمت تعبیه شده و چیدمان پذیرایی از اهمیت بالایی برخوردار است. شما می‌توانید برای دکوراسیون پذیرایی سبک مدرن را انتخاب کرده و از مبل‌های راحتی استفاده کنید. همچنین می‌توانید با انتخاب سبک کلاسیک یا سلطنتی، قسمت پذیرایی را آماده برگزاری مهمانی کنید.

 

 

 

آشپزخانه

سه نقطه اصلی و اساسی در آشپزخانه، مکان قرار‌گیری سینک، گاز و یخچال هستند. به این سه نقطه مثلث طلایی گفته شده و متناسب بودن ابعاد آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. توصیه می‌کنیم در طراحی آشپزخانه، گاز را در کنار یخچال قرار نداده و امکان چرخش هوا در اطراف یخچال را فراهم کنید.

همچنین از تمام فضا، استفاده بهینه داشته و سینک و ماشین ظرفشویی را از هم جدا نکنید. یکی دیگر از نکته‌های مهم طراحی، توجه به دارا بودن پنجره برای روشنایی مناسب این بخش از خانه است. همچنین وجود کابینت و میز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در افزایش کارایی آشپزخانه بسیار موثر است.

 

اتاق خواب

اتاق خواب فضای خصوصی بوده و برای استراحت ساکنین مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قسمت باید آرامش بخش و ایمن بوده و رنگ دیوار‌های آن سرد باشد. چیدمان تخت و سایر وسایل آن نیز، از اهمیت بالایی برخوردار است. به عنوان مثال در نظر گرفتن فضایی خاص برای لوازم الکترونیکی ضروری بوده و مکان قرارگیری تخت خواب اهمیت بالایی دارد.

پیشنهاد می‌کنیم برای افزایش آرامش فرد، رنگ اتاق خواب را آبی یا سبز در نظر گرفته و تخت خواب را در زیر پنجره یا روبروی ورودی قرار ندهید. همچنین در طراحی اتاق کودکان از رنگ‌های شادی مثل قرمز، زرد، سبز یا آبی استفاده کرده و فضای مناسبی را برای انجام فعالیت‌های گوناگون از قبیل بازی، نقاشی، استراحت و... در نظر بگیرید.

 

 

 

 

 

 

سرویس بهداشتی

در طراحی سرویس بهداشتی، باید به تمیز و مرتب بودن فضای آن توجه کرده و زیبایی ظاهری آن را به طور کامل حفظ کنید. همچنین باید با تعبیه کردن سیستم تهویه هوا از ایجاد بوی نامطبوع جلوگیری کرده و قسمتی را برای قرار دادن وسایل شخصی افراد در نظر بگیرید. در طراحی سرویس بهداشتی، به جنس و طرح کاشی یا سرامیک توجه ویژه‌ای داشته و از وسایلی مثل آینه برای زیباتر شدن این مکان استفاده کنید. همچنین می‌توانید این مکان را به کمد‌های متنوعی مجهز کرده و فضایی شیک، مدرن و خلوت را به وجود‌آورید.

حمام

در طراحی دکوراسیون حمام، نزدیک بودن به اتاق خواب‌ها را در نظر گرفته و به جنس درب آن توجه کنید. همچنین توجه داشته باشید که کف این مکان از ایزولاسیون مناسبی برخوردار بوده و درب آن ضد رطوبت باشد.

 

مراحل کامل طراحی داخلی آپارتمان مسکونی

طراحی داخلی آپارتمان مسکونی مراحل زیر را شامل می‌شود:

مصاحبه با مشتری

در مراحل اولیه با مشتری مصاحبه شده و توافقات مشترکی حاصل می‌شود. طراح باید نیاز‌ها و اولویت‌های طراحی را تشخیص داده و رضایت مشتری را جلب کند.

تجزیه و تحلیل برنامه پیش رو

در این مرحله برنامه پیش رو تجزیه و تحلیل شده و قرارداد‌هایی میان مشتری و طراح داخلی صورت می‌گیرد. در این قرارداد‌ها شیوه کار و مسئولیت‌ها متناسب با نوع خدمت، مشخص می‌شوند.

بازسازی یا ساخت؟

در این مرحله باید هدف مشتری نسبت به بازسازی یا ساخت مشخص شده و نقشه‌های دقیقی توسط طراح تهیه شود. همچنین اندازه‌گیری‌های دقیق زمین، ارتفاعات فضا‌های موجود و کاذب یا اصلی بودن دیوار‌ها مشخص شده و سیستم‌های مکانیکی و الکترونیکی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

تخمین بودجه

طراح داخلی با ارائه طرح کلی و نهایی، بودجه مورد نیاز را تخمین‌زده و مشتری را برای شروع کار به صورت عملی آماده می‌کند. طراحی‌های مسکونی در مقیاس کوچک صورت گرفته و نسبت به طراحی‌های تجاری به بودجه کمتری احتیاج دارند.

طراحی و ارائه

در این مرحله طرح اولیه کامل شده و پس از تایید مشتری کار به صورت عملی آغاز می‌شود. توجه داشته باشید که نقشه ارائه شده توسط طراح باید کاملا ساده و قابل فهم بوده و ابهامات مشتری را برطرف کند.

نقشه‌های نهایی و مشخصات کامل

در صورت پذیرفتن نقشه مقدماتی، مراحل نهایی طرح کامل شده و تغییرات لازم اعمال می‌شود. مسئولیت طراح در این مرحله مشخص نمودن ارتفاعات و جزئیات به زبان تخصصی معماران و طراحان است تا امکان اجرایی کردن طرح توسط هر فردی فراهم شود. برای جلوگیری از حوادث ناگوار باید به تجهیزات مکانیکی از جمله لوله‌های سرد و گرم، کابل‌های تلفن و سیم کشی برق توجه کرده و تجهیزاتی مثل سیستم تهویه هوا و دودکش را در نظر گرفت.

آماده‌سازی لوازم

در این مرحله طراح می‌تواند نمونه یا کاتالوگی از لوازم مورد نیاز را به مشتری ارائه داده و محصولات گلچین شده را به او معرفی کند. انتخاب و سفارش نورپرداز‌ها، اثاثیه و... در این مرحله صورت می‌گیرد.

ساخت و ساز

در این مرحله طراحان داخلی باید افراد با مهارت در زمینه ساخت و ساز را به مشتری معرفی کرده و نقشه را به همراه جزئیات کامل ارائه دهند. میزان نظارت مورد نیاز نیز بر اساس دقت و جزئیات نقشه‌ها مشخص می‌شوند.

نظارت بر ساخت و ساز و اتمام پروژه

برای اطمینان از روند پیشرفت پروژه، قسمتی از کار تحت ارزیابی ناظری به خصوص قرار گرفته و چک لیست‌ها بررسی می‌شوند. بدین ترتیب با رعایت تمام جزئیات نقشه، طراحی دکوراسیون داخلی آپارتمان مسکونی به صورت کامل پیاده شده و بازسازی یا ساخت به بهترین شیوه ممکن انجام می‌شود.