متریال های قابل‌ استفاده در نمای بیرونی ساختمان‌

  • متریال سنگ در نمای بیرونی ساختمان

متریال سنگ یکی از درجه یک‌ترین متریال به‌کاررفته در نمای خارجی ساختمان است. درواقع، مقاومت سنگ در برابر آلودگی‌های محیط، گردوغبار و رطوبت بالا بوده و دوام بالایی دارد. همچنین سنگ‌های ساختمانی در رنگ‌ها و جنس‌های مختلفی تولید می‌شوند و رنگ آن‌ها ثابت است.

بنابراین با استفاده از سنگ‌های روشن مرغوب می‌توانید یک نمای جذاب در ساختمان ایجاد کرده و ایمنی آن را افزایش دهید. ازنظر قیمت، پیاده‌سازی نمای سنگی هزینه‌بر است و نیاز به سرمایه زیادی دارد. به‌این‌ترتیب، اگر هزینه طراحی و ساخت نمای بیرونی ساختمان برای شما اهمیتی ندارد این متریال انتخاب بسیار مناسبی به‌حساب می‌آید و بر ارزش ملک شما می‌افزاید.

 

  • متریال فایبر سمنت برد در نمای بیرونی ساختمان

متریال فایبر سمنت برد شامل پنل‌هایی است که از جنس سیمان هستند و فیبر هم دارند. یکی از قابلیت‌های ویژه این متریال، مقاومت بسیار بالای آن است. این مقاومت به‌اندازه‌ای است که اجازه نفوذ حشرات را نمی‌دهد و در برابر آسیب‌های ناگهانی مانند آتش، آب و پوسیدگی‌های احتمالی مقاومت بی‌نظیری دارد.

در یک مقایسه کلی، می‌توان گفت که مقاومت فایبر سمنت برد از چوب و سیمان هم بالاتر است و آن را می‌توان یکی از مقاوم‌ترین متریال‌های تولیدشده برای نمای خارجی ساختمان دانست. همچنین از مشخصات بارز این متریال می‌توان به سازگاری بالای آن با سایر مصالح ساختمانی، ظاهر جذاب و همین‌طور تولید آن در مدل‌های مختلف مانند آجر، چوب و ... اشاره کرد.

 

  • کاربرد شیشه در نمای بیرونی ساختمان

شیشه یکی دیگر از متریال پراستفاده در نمای بیرونی ساختمان است. این متریال، بیشتر در ساختمان‌های ویلایی، اداری و تجاری به کار گرفته می‌شود و باعث نورگیر شدن فضای داخلی آن‌ها می‌شود.

درواقع، این متریال برای ساختمان‌هایی مناسب است که طراحی مدرنی داشته و در معرض دید دیگر ساختمان‌های اطراف قرار ندارند. البته برای گرفتن دید ساختمان‌های اطراف می‌توان از تکنیک‌های مختلفی استفاده کرد و در این مدل طراحی بیشتر مدل ساختمان و مدرن بودن آن اهمیت دارد.

بهترین جنس شیشه برای نمای بیرونی ساختمان هم شیشه‌ای است که در برابر اشعه‌های آسیب‌زا و ضربه‌های سنگین مقاوم باشد. ضمن اینکه، برای پیاده‌سازی این متریال باید به فکر چهارچوب مناسبی هم بود و همراه با شیشه، چهارچوب مناسبی را خریداری کرد.

این متریال را می‌توان به‌صورت ترکیبی همراه با دیگر متریال ساختمانی به کار برد. برای مثال، می‌توان بخشی از نمای بیرونی ساختمان را با چوب و بخش دیگر آن را با شیشه پوشش داد. همچنین این متریال در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شود و آن را می‌توان در زمان کوتاهی اجرا کرد. از طرفی هم با نصب شیشه در نمای خارجی ساختمان دید ساکنان آن بیشتر شده و حس بهتری خواهند داشت. البته همان‌طور که اشاره شد متریال شیشه قابل‌استفاده در هر ساختمانی نیست و باید بعد از تأیید کارشناس نسبت به اجرایی کردن آن اقدام کرد.

  • متریال چوب در نمای بیرونی ساختمان

نمای چوبی یکی از جذاب‌ترین و شیک‌ترین نماهای ساختمانی است که نصب آن مزایا و معایب مختلفی دارد. توجه داشته باشید که اگر چوب با مواد پوششی ادغام شود مقاومت بسیار بالایی پیدا کرده و دوام آن‌ در برابر حرارت، رطوبت و سرما افزایش می‌یابد. درواقع، با کمک تکنولوژی روز می‌توان مقاومت چوب را افزایش داد و از آن در نمای خارجی ساختمان استفاده کرد. بنابراین نیازی نیست نگران مقاومت چوب در برابر تغییرات آب‌وهوا باشید.

ضمن اینکه، چوب به محافظت زیادی نیاز دارد و باید هر چند وقت یک‌بار مواد پوششی آن‌ را مجدد تمدید کرد. نحوه پیاده‌سازی و نصب نمای چوبی هم بسیار آسان بوده و با سرعت بالایی می‌توان آن را نصب کرد به همین خاطر هزینه اجرایی آن نسبت به دیگر نماهای ساختمانی کم‌تر است. از قابلیت‌های ویژه این متریال می‌توان به عایق سازی صدای محیط، دفع موریانه و حشرات، تنوع بالا در مدل و رنگ‌ اشاره کرد.

 

 

  • متریال سرامیکی در نمای بیرونی ساختمان

سرامیک یکی از متریال پراستفاده در نمای داخلی و خارجی ساختمان است. از این متریال در انواع ساختمان‌های مسکونی، ویلایی، اداری و تجاری و ... استفاده می‌شود. سرامیک‌های مدل پرسلانی نیز که نوعی تایل سرامیکی هستند مقاومت بالایی داشته و با نصب آن‌ها می‌توان ایمنی و مقاومت ساختمان را افزایش داد.

این متریال در طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی تولید می‌شود و هر شخصی می‌تواند بنا بر سلیقه خود نسبت به انتخاب یک نوع آن اقدام کند. همچنین سرامیک‌ استاندارد یک عایق مناسب در برابر رطوبت، آتش و صدا به‌حساب می‌آید و با نصب آن می‌توان ایمنی ساختمان‌های مختلف را افزایش داد.

 

 

 

 

  • استفاده از سیمان‌ سفید در نمای بیرونی ساختمان

سیمان‌سفید یکی از متریال‌های مورداستفاده در طراحی ساختمان‌های مدرن است. در طراحی مدرن از مواد اولیه ساده و تک‌رنگ استفاده می‌شود و این متریال نیز دقیقاً همین مشخصات را دارد. سیمان‌سفید همان‌طور که از نامش مشخص است رنگ سفیدی داشته و طرح آن ساده است به همین خاطر در نمای بیرونی ساختمان‌های مدرن به کار گرفته می‌شود.

ضمن اینکه، ماندگاری سیمان‌سفید بالا بوده و نصب آن در مدت‌زمان کوتاهی صورت می‌گیرد. هزینه نصب این متریال هم بسیار مناسب است و در بین متریال‌های خوش قیمت قرار دارد. همچنین کثیف شدن بافت آن از نقاط ضعف این متریال به‌حساب می‌آید به همین خاطر سیمان‌سفید مناسب ساختمان‌های ویلایی بوده و چندان در ساختمان‌های مسکونی به‌کارگرفته نمی‌شود.

 

                                                                          نمای پروژه راستوان تلفیق سیمان سفید و سنگ 

  • جذابیت کامپوزیت در نمای بیرونی ساختمان

جنس کامپوزیت‌های ساختمانی از پلی‌اتیلن بوده و سطح آن را نیز لایه‌های آلومینیومی تشکیل می‌دهند. این مواد موجود در کامپوزیت باعث انعطاف‌پذیری بالای آن شده است که خود این انعطاف‌پذیری نیز باعث شده این محصول به طرح‌های مختلف تبدیل شود. درواقع، دست معماران در طراحی نمای ساختمانی با کامپوزیت باز بوده و آن‌ها می‌توانند ایده‌های خود را به‌راحتی پیاده‌سازی کنند.

این متریال از مواد ساختمانی جدید و جذاب است که معماران حرفه‌ای به آن علاقه دارند. ضمن اینکه، کامپوزیت باوجود انعطاف خوب از مقاومت بالایی هم برخوردار بوده و در عایق سازی ساختمان عملکرد خوبی دارد. از قابلیت‌های ویژه این کامپوزیت می‌توان به مقاومت آن در برابر حرارت و صوت، رنگ‌های زیبا، نصب راحت و سریع و همین‌طور طول عمر بالای آن اشاره کرد.

  • متریال آجر در نمای بیرونی ساختمان

متریال آجر یکی از قدیمی‌ترین و مستحکم‌ترین متریالی است که در نمای بیرونی ساختمان به کار گرفته می‌شود. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که آجر تنها در ساختمان‌های قدیمی به کار گرفته می‌شود که این تصور کاملاً اشتباه است. معمارهای امروزی با استفاده از آجر موفق به ساخت ساختمان‌های مدرن و بسیار زیبایی شده‌اند.

ضمن اینکه، با نمای آجری می‌توان محیط داخلی ساختمان را گرم نگه داشت و یک ظاهر مدرن به ساختمان بخشید. همچنین آجر از متریالی است که در مدل‌ها و اندازه‌های مختلف تولید می‌شود و اگر از آجر مناسبی استفاده کرد می‌توان نمای جذابی در ساختمان به وجود آورد. ازنظر قیمت هم این متریال مقرون‌به‌صرفه است و باقیمت مناسبی عرضه می‌شود.

 

 

 

 

نکات مهم در انتخاب نمای بیرونی ساختمان

باید متریالی برای نمای بیرونی ساختمان انتخاب کنید که با سایر ساختمان‌های اطراف هماهنگی داشته باشد. درواقع، باید بافت شهری را در حین انتخاب نوع متریال در نظر گرفت و با توجه به موقعیت ساختمان نسبت به انتخاب نوع نمای بیرونی تصمیم‌گیری کرد. از طرفی هم نمای بیرونی ساختمان باید با خود اجزای داخلی ساختمان هم هماهنگی داشته باشد و بر اساس سبک ساختمان انتخاب شود.

نکته بعدی اینکه، متریال نمای بیرونی ساختمان باید با توجه به شرایط محیطی و آب و هوایی منطقه انتخاب شود. برای نمونه، اگر شرایط آب و هوایی یک منطقه ناپایدار است و در آنجا بارش باران زیادی اتفاق می‌افتد باید متریال انتخاب‌شده مقاومت بالایی داشته باشد تا به جلوه ساختمان آسیبی وارد نشود و بافت ساختمان تا سال‌ها پابرجا باقی بماند.

نکته بعدی درباره انتخاب متریال نمای بیرونی ساختمان این است که اگر ساختمان در یک منطقه پررفت‌وآمد بناشده باشد باید متریال خارجی آن در برابر صوت و حرارت عایق باشد. این عایق بودن، امنیت ساختمان را افزایش داده و باعث آرامش خاطر ساکنان ساختمان می‌شود. درواقع، متریالی که عایق صوت هستند اجازه ورود صداهای مزاحم را نداده و یک محیط آرامش‌بخش در فضای داخلی ساختمان ایجاد می‌کنند.