طراحی ویلا

هدف از طراحی و ساخت ویلا چیست؟

مهمترین قدم قبل از هر اقدامی، مشخص کردن هدف از داشتن ویلا و ساخت آن می‌باشد.
امروزه استفاده از ویلای شخصی در فضاهای سرسبز و به دور از هیاهوهای شهر رویای هر شخص می‌باشد ولی هستند افرادی که از این فضاها به عنوان لوکیشن عکاسی استفاده می‌کنند حتی با فکر بزرگتر دنبال ساخت شهرک ویلایی هستند. بنابراین باید مشخص باشد که دنبال چه چیزی هستیم. پس در امر طراحی ویلا نیاز است تا سلیقه، اهداف، میزان بودجه و محل ساخت را به درستی تحلیل کنیم.

 

پیدا کردن طراح و مشاور متخصص

علی رغم وجود شرکت‌های متنوع در این زمینه تعداد کمی‌هستند که همزمان کار مشاوره، ساخت و طراحی ویلا را انجام می‌دهند، پیدا کردن این شرکتها سخت و نیازمند جستجوی فراوان می‌باشد، ضمن اینکه پس از پیدا کردن چنین شرکتهایی مسئله مهم اعتماد به عملکرد شرکت می‌باشد. شرکت مدرن ویلا با پشتوانه تجربه و مدیریت قوی و همچنین دانش بروز کارشناسان خود بهترین گزینه برای سپردن کار صفر تا صد ویلای شما می‌باشد.

 

 

پیدا کردن بهترین مسیر برای ساخت ویلا

بیشتر کارفرمایانی که اولین تجربه ویلا سازی خود را دارند، ترجیح می‌دهند کل پکیج مشاوره، طراحی و ساخت ویلا را به یک شرکت واگذار کنند; تا دغدغه کمتری هنگام ساخت داشته باشند.
همین موضوع باعث سوء استفاده برخی شرکت‌های نو پا شده و کارهای ارائه شده با کیفیت پایینی به کارفرما تحویل شود. پیشنهاد ما در این زمینه هم تعامل کارفرما با این شرکت می‌باشد.
اگر کارفرما توان انجام هریک از بخشهای طراحی و اجرا را با هزینه کمتر داشته باشد، این شرکت انجام آنرا به کارفرما سپرده و به صورت پکیج، نظارت می‌تواند به کارفرما خدمات ارائه دهد.

 

 گرفتن مجوز ساخت و بستن قرارداد اجرای ویلا

قبل از شروع عملیات ساخت، کارفرما باید کلیه مجوزهای لازم از ارگانهای ذیربط دریافت نماید.
مرحله بعدی پیدا کردن بهترین پیمانکاران جهت اجرا می‌باشد; پیمانکارانی که تجربه کار مشابه و همچنین اجرای کار با ایمنی بالا را داشته باشند.

 

 آماده کردن سایت (زمین) جهت ساخت ویلا

اولین قدم تجهیز کارگاه مطابق با قراردادهای پیمانکاری بسته شده می‌باشد; کلیه پیمانکاران باید ملزم به رعایت اقدامات ایمنی  مطابق با قانون اداره کار و تامین اجتماعی و همچنین مبحث ۱۲ مقررات ملی شوند; تا در طول مدت زمان ساخت بدون کوچکترین نگرانی این پروسه انجام شود.
کارفرما ملزم به بیمه کردن کارگاه و اشخاص ثالث می‌باشد، تا در صورت بروز حادثه زیان مادی کمتری متحمل شود.

 

 

 شروع عملیات ساخت ویلا

ساخت و طراحی ویلا، می‌تواند مطابق گذشته با آجر و بلوک یا با استفاده از سازه فلزی، بتنی، یا حتی چوبی انجام شود.
کلیه عملیات ساخت ویلا در پنج مرحله خلاصه می‌شود; و فونداسیون، اجرای اسکلت، سفت کاری، نازک کاری، نماسازی و محوطه سازی نیز بخش مهمی‌از ساخت ویلا می‌باشد; که زیبایی خاصی را به کار می‌افزاید.
شرکت مدرن ویلا با وجود کارشناسان فضای سبز، زیباترین منظره را برای شما خلق می‌کند.

 

 

پلان طراحی ویلا

مهمترین نکته در طراحی ویلا رعایت ارتباط مناسب بین فضاهای مختلف یک ویلا; یا بحث طراحی پلان ویلا است.
یعنی، طراح پس از آن که فضاهای مورد نیاز ویلا را تعیین کرد، ارتباط مناسب و محل مناسب هر فضا را مشخص می‌کند.
در بحث نقشه برداری ویلا ابتدا نقشه‌های  فاز دو ساختمان به منظور مشخص کردن اطلاعات لازم برای اجرای ساختمان ویلا تهیه می‌شوند.

این طرحها شامل اطلاعات دقیقی از ابعاد ستون، نوع فونداسیون، جنس مصالح، کف سازی، محوطه سازی ویلا می‌باشند. در واقع نقشه‌های فاز دو ویلاها توسط مهندسان مختلف تهیه می‌گردد و بخش‌های مختلفی دارد.
مهندس محاسب نقشه فاز دو سازه را تهیه می‌کند و مواردی همچون جنس سقف، تیر، ستونها و … را مشخص می‌نماید. مهندس معمار نقشه  فاز دو معماری را تهیه کرده و مصالح و جزئیات اجرایی را تعیین می‌کند.

وضعیت روشنایی، پریز و … نیز در نقشه فاز دو تاسیسات الکتریکی تعیین می‌گردند که توسط مهندس برق طراحی می‌گردد. وضعیت سرمایشی و گرمایشی، لوله نیز توسط مهندس مکانیک در نقشه  تاسیسات مکانیکی مطرح می‌شود.
در ادامه به بررسی هر یک از فضاهای ویلا می‌پردازیم. 

 

طراحی ویلای مدرن

سبک مدرنیسم، یکی از سبک‌های بسیار مشهور و پر طرف‌دار در ایران و سایر کشورهای جهان است؛ همین امر سبب شده است که بسیاری از ویلاهایی که امروزه می‌بینید، بر پایه این سبک طراحی شده‌اند. با وجود این که ممکن است سبک طراحی ویلا مدرن نسبت به سایر سبک‌ها جدیدتر باشد، اما به دلیل زیبایی و ویژگی‌های جالبی که دارد در همین مدت‌زمان کوتاه توانسته تا به یکی از سبک‌های موردعلاقه بسیاری از معماران و طراحان داخلی تبدیل شود. البته بهتر است بدانید که از سبک مدرن تنها برای ساخت ویلا استفاده نمی‌شود و این سبک در ساخت بناهای دیگر مانند آپارتمان‌ها نیز کاربرد وسیعی دارد.

بیشتر زیبایی طرح ویلای مدرن به دلیل ساده بودن آن‌ها است. طراحی مدرن با وجود این که خاص است، اما محدودیتی خیلی زیادی در آن وجود ندارد و به همین دلیل امکان ندارد که ویلاهای طراحی شده بر اساس این سبک ظاهرهای خیلی شبیه به هم پیدا کنند. بناهای مدرن از لحاظ به‌کارگیری رنگ نیز، نامحدود هستند؛ اما بنا به دلایلی معمولاً رنگ‌های خنثی به میزان زیادی در آن‌ها به کار می‌روند؛ البته طراحان سبک مدرن در کنار رنگ‌های خنثی از رنگ‌های روشن نیز استفاده می‌کنند تا رنگ‌ها در کنار یکدیگر ترکیب خوبی را پدید بیاورند. معمولاً طراحان خبره و متخصص در این سبک، به نحوی رنگ‌ها را در کنار هم قرار می‌دهند تا بتوانند از تأثیرات روان‌شناسی آن‌ها برای خلق یک فضای بهتر استفاده کنند.

 

 

یکی دیگر از بهترین ویژگی‌های سبک مدرن، محدودیت نداشتن در استفاده از مصالح است. شما می‌توانید برای ساخت ویلا مدرن از مصالح رایجی نظیر بتن و همین‌طور مصالحی نظیر انواع چوب‌ها، شیشه‌های ساده و یا رنگی طرح‌دار استفاده کنید؛ بااین‌حال رایج‌ترین مصالحی که در ساخت ویلا مدرن به کار می‌روند، سیمان و بتن هستند.

یکی از مشهورترین المان‌هایی که امروزه در طراحی ویلا مدرن استفاده گسترده‌ای دارد، شیشه است. فضای خارجی بخش زیادی از ویلاهای مدرن دارای بخش‌ها و سطوح شیشه‌ای است که بر اساس اشکال ساده طراحی می‌شوند. این سطوح شیشه‌ای علاوه بر جلوه خاصی که به ویلا می‌دهند، می‌توانند بهره‌گیری بیشتری از نور طبیعی داشته باشند. پنجره‌های بزرگ و زیبای ویلاهای مدرن که بر پایه شکل‌های ساده‌تر ساخته می‌شوند به نورپردازی ویلا کمک کنند. همچنین نورپردازی و نوع آن در طرح ویلا مدرن بسیار حائز اهمیت است و به همین دلیل عمدتاً برای طراحی این دسته از ویلاها طیف وسیعی از چراغ‌ها و لامپ‌ها به کار می‌روند.

 

 

طراحی ویلا مینیمال چیست؟

سبک طراحی ویلا مینیمال یکی از سبک‌های ساده در طراحی ویلا است که علاقه‌مندان زیادی هم دارد. سادگی طرح‌های مینیمال به‌قدری چشمگیر و جذاب است که می‌تواند نظر هر شخصی با هر نوع سلیقه‌ای را به خود جلب کند. در این سبک طراحی، طراحان تمام سعی خود را می‌کنند تا جلوه دلخواه و مدنظر خود را با استفاده از ساده‌ترین طرح‌ها به دست بیاورند.

طراحی‌های مینیمال فضاهای دلباز و به‌دوراز پیچیدگی را به ویلای شما می‌دهند. یکی از مشخصه‌های این سبک، به‌حداقل‌رساندن تعداد دیوارها است؛ پراستفاده‌ترین و پرکاربردترین رنگ‌ها در ساخت دیوارهای مینیمال، رنگ‌های روشن هستند.

یکی از خصوصیات مشترک سبک طراحی مینیمال، مهم بودن نورپردازی و تأکید بر آن است. طرح درها و پنجره‌های ساخته شده در این سبک، تماماً ساده هستند. همان‌طور که گفته شد اصلی‌ترین شاخصه طراحی خانه ویلایی مینیمال، ساده بودن آن است و به همین دلیل معمولاً تمامی‌اجزای موجود در داخل و خارج این ویلاها، جزئیات زیادی ندارند؛ همین امر باعث می‌شود که دکوراسیون و تزئینات مینیمال بسیار ارزان و کم‌هزینه باشند. علاوه بر تمام این‌ها، کم جزئیات بودن طراحی مینیمال باعث می‌شود تا ساخت این دسته از ویلاها زمان زیادی لازم نداشته باشد و سریع‌تر و آسان‌تر انجام شود.

 

 

طراحی ویلا کلاسیک چیست؟

ویلاهای کلاسیک با استفاده از سبک معماری کلاسیک ساخته می‌شوند. سبک معماری کلاسیک قدمت زیادی دارد و شروع آن از یونان باستان بوده است. سبک کلاسیک به‌نوعی سبک معماری سنتی کشورهای اروپایی محسوب می‌شود.

یکی از اهداف مهم سبک کلاسیک نشان‌دادن یک نمای باشکوه و باعظمت است. به همین دلیل در این سبک از المان‌های تزئینی بزرگ و منظم مانند طاق‌های عظیم، ستون و سرستون‌های بزرگ و مجلل و مجسمه‌ها  به‌وفور استفاده می‌شود. یکی از پراستفاده‌ترین مصالح به‌کاررفته در طراحی ویلا کلاسیک، سنگ است.

 

 

ویلاهای کلاسیک معمولاً سازه‌های بزرگ و مرتفع با ستون‌های بلند و همین‌طور پنجره‌های منظم و اشیای با خاصیت‌های تزئینی هستند. رنگ‌های روشن کاربردهای وسیع و گسترده‌ای در ویلاهای کلاسیک دارند؛ اما این رنگ‌ها معمولاً در کنار رنگ‌های خنثی و یا تیره به کار می‌روند. به دلیل داشتن جزئیات و المان‌های زیادی که در این سبک از طراحی ویلا به کار برده می‌شوند، می‌توان این سبک را یکی از پیچیده‌ترین سبک‌ها دانست. به دلیل همین پیچیدگی و مشکل بودن طراحی کلاسیک، ممکن است اجرا و پیاده‌سازی این طرح‌ها نیز کمی‌مشکل و زمان بر باشد.

همان‌طور که گفته شد سنگ‌ها در ساخت ویلاهای کلاسیک نقش پررنگی و مهمی‌دارند و به همین دلیل است که تقریباً تمامی‌نماهای کلاسیک با استفاده از سنگ ساخته می‌شوند و به همین دلیل، معماری‌های کلاسیک می‌توانند به نسبت سبک‌های مینیمال کمی‌گران‌قیمت‌تر باشند.

عمدتاً تمامی‌شکل‌ها در طراحی فضای داخلی و فضای خارجی و ویلاهای کلاسیک به یک اندازه به کار می‌روند، اما بیشتر معماران سبک کلاسیک سعی بر این دارند تا از شکل‌های منحنی بیشتر از شکل‌های دارای زاویه تیز استفاده کنند.

علاوه بر سنگ‌ها، یکی دیگر از مصالح پراستفاده در طرح‌های کلاسیک، چوب‌ها هستند. چوب به دلیل ظاهر و رنگی که دارد، می‌تواند به فضا ظاهری گرم و آرام ببخشد؛ یکی دیگر از مزایای چوب‌ها، متنوع بودن آن‌ها است. چوب‌ها با ظاهرهای متفاوتی که دارند می‌توانند هر نوع جلوه‌ای که طراح به آن علاقه دارد را پدید بیاورند.

سازه‌های کلاسیک معمولاً در فضای داخلی خود، دارای گچ‌کاری‌های فراوان، زیبا و ظریف هستند؛ این گچ‌کاری‌ها می‌توانند یک مکمل عالی برای دکوراسیون چوبی باشند. این گچ‌کاری‌ها از طرح‌های سنتی پیروی می‌کنند و به‌صورت کاملاً متوازن و قرینه پیاده‌سازی می‌شوند. با وجود این که اجرای ویلا کلاسیک می‌تواند کمی‌پرهزینه باشد، اما اگر به معماری‌های غربی علاقه داشته باشید، به‌هیچ‌عنوان از انتخاب این سبک طراحی پشیمان نخواهید شد. اگر به منظم بودن دکوراسیون اهمیت می‌دهید، مطمئناً عاشق سبک‌های کلاسیک خواهید شد. اگر به‌صورت کلی بخواهیم طراحی کلاسیک را توصیف کنیم، این سبک معماری بسیار شلوغ‌تر از سبک‌های دیگر و به‌خصوص سبک‌های مدرن و مینیمال است.

 

 

طراحی ویلا دوبلکس

دوبلکس بودن یک ویلا از این نظر می‌تواند مهم باشد که شما در یک زیربنای ثابت بتوانید مساحت بیشتری را برای پلان ویلا در اختیار داشته باشید و فضاها در آن به‌اندازه کافی دلباز و آرامش‌بخش باشد. این برتری بزرگ پلان ویلا دوبلکس است. بهترین مکان برای  طراحی ویلا دوبلکس  و ساخت آن شمالی‌ترین قسمت زمین است. نور و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، اصلی‌ترین نکته است.

طراحی داخلی ویلا و نمای خانه ویلایی دوبلکس شما نیز به‌مراتب زیباتر و بهتر خواهد شد. خورشید از سمت مشرق طلوع می‌کند و در طول روز، متمایل به جنوب به سمت مغرب حرکت کرده و از آن غروب می‌نماید.

 

 

طراحی ویلا سنتی ایرانی

در ایران نیز از گذشته تابه‌حال طراحی و ساخت ویلا و در کل استفاده از ویلا موردتوجه بوده است. تفاوت بین طراحی خانه ویلایی مدرن و ویلا سنتی فراتر از ویژگی‌های بصری و ظاهری است. ویژگی‌های اصلی شکل‌دهنده ویلا مدرن، بر مبنای هویت‌زدایی و جهانی بودن هستند. درحالی‌که چهارچوب ویلا سنتی را فرهنگ، سنت‌ها و المان‌های تاریخی می‌سازند.

نمای ویلا سنتی یا نمای خانه باغ سنتی، جلوه‌ای جذاب و آشنا است در میان طبیعت که یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت طرح‌های سنتی، همخوانی آن بافرهنگ مردم است چرا که معماری سنتی ایرانی در طی قرن‌ها باتوجه‌به فرهنگ و نیاز مردم شکل‌گرفته است.

 

 

طراحی نمای ویلا

نمای ویلا، ویژگی طبیعت محور است که عواملی مانند طبیعت منطقه، بافت ساختمان‌های منطقه و سایر فاکتور محیطی پروسه طراحی نمای ویلا تأثیرگذار است. در ادامه به برخی از عوامل تأثیرگذار در طراحی نمای ویلا می‌پردازیم.