مراحل سند زدن ملک قولنامهای
برای سند زدن املاک قولنامهای، کپی سند مالکیت ملک و قولنامههای مورد نیاز را تهیه کرده و سپس مراحل زیر را طی کنید.
- ۱. با مراجعه به مهندسین نقشه کش نظام مهندسی، کارشناسان رسمی نقشه کشی دادگستری یا اداره ثبت از ملک مورد نظر بازدید کرده و فایل نقشه ملک را با مختصات UTM تهیه کنید.
- ۲. مدارک مورد نیاز خود را که شامل اصل شناسنامه، کارت ملی، اصل و کپی از قولنامهها، نقشه ملک با مختصات UTM و فیش بانکی پرداخت مبلغ تعیین شده به حساب بانکی سیبا است را تهیه کرده و از آنها اسکن بگیرید.
- ۳. پس از تهیه مدارک ضروری، به سایت www.sabtemelk.ir وارد شده و فرم درخواست پذیرش را پر کنید.
- ۴. پس از دریافت شماره ورود به سامانه، درخواست خود را برای دریافت سند ملک قولنامهای تکمیل کرده و به دفاتر اسناد رسمی یا کافی نت مراجعه کنید.
- ۵. پرینت تکمیل درخواست خود را از طریق پست به واحد ثبتی فرستاده و کد رهگیری ۲۰ رقمی را دریافت کنید.
- ۶. در پایان مجددا به سامانه وارد شده و با استفاده از شماره ورود، کد ملی و کد رهگیری تقاضای خود را ثبت کرده و شماره پرونده دریافت کنید.
مراحل سند زدن ملک ورثهای
پس از فوت مالک، وراث میتوانند برای انتقال سند اقدامات لازم را انجام داده و درخواست خود را ثبت کنند. مدارک مورد نیاز برای گرفتن سند مالکیت سهم الارث، شامل موارد زیر است:
- ارائه اسناد اصل مالک فوت شده
- تکمیل فرم تقاضای صدور سند مالکیت
- گواهی حصر وراثت تایید شده توسط اداره ثبت اسناد
- فرم ۱ مالیاتی صادر شده توسط اداره امور دارایی و اقتصادی
در ادامه اقدامات اداره ثبت برای گرفتن سند مالکیت سهم الارث را بررسی کرده و شما را با مراحل انجام این کار آشنا میکنیم.
۱. در ابتدا دستور تقاضای کتبی وراث توسط مسئول اداره به دفتر اندیکاتور ارائه شده و مدارک و سوابق به دفتر املاک ارجاع داده میشوند.
۲. پس از مشخص شدن تاریخ مراجعه بعدی، پرونده مربوط به دریافت سهم را از بایگانی خارج کرده و آن را به پیوست تقاضا انتقال میدهند.
۳. پس از بررسی سوابق و احراز شدن انحصار وراثت، متصدی دفتر املاک گواهی را صادر میکند.
۴. در این مرحله پرونده به مسئول مربوطه ارجاع داده شده و اطلاعات پرونده به طور دقیق مورد بررسی قرار میگیرد.
۵. در صورت عدم وجود هرگونه مشکل، پرونده امضا شده و برای انجام مراحل پایانی به شما تحویل داده میشود.
مراحل سند زدن ملک در دفترخانه
پس از انجام توافقات و اخذ قولنامه و کد رهگیری خرید خانه از بنگاه، باید به همراه مدارک خود به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و از شهرداری استعلام بگیرید. سپس مالیات نقل و انتقال ملک را پرداخت کرده و در دفترخانه حضور پیدا کنید. در این مرحله باید در تاریخ و ساعت تعیین شده حضور پیدا کرده و برای سند زدن آماده شوید. در صورت عدم حضور هر یک از طرفین، میتوانید تا پایان وقت اداری منتظر مانده و سپس نسبت به دریافت گواهی عدم حضور از دفترخانه اقدام کنید.
در نهایت امکان اخذ خسارت و هزینه پشیمانی فراهم شده و معامله فسخ میشود. در غیر این صورت طرفین در دفترخانه حاضر شده و با ارائه مدارک لازم، هزینه تحریر را به دفترخانه پرداخت میکنند. سپس انتقال ملک صورت گرفته و سند به نام شما زده میشود.
مراحل سند زدن ملک مزایدهای
یکی از مهمترین مراحل و شیوههای اجرای احکام مدنی، فروش اموال و داراییهای محکوم علیه است. اموال و داراییهای این فرد از طریق مزایده به فروش گذاشته شده و مراحل سند زدن ملک مزایدهای شامل مراحل زیر است:
۱. ابتدا مزایدهای برگزار شده و مطابق با ضوابط و تشریفات موجود در قانون اجرای احکام مدنی، ملک به منظور فروش به مزایده گذاشته میشود.
۲. در این مرحله دادگاه شرایط صحت برگزاری مزایده را احراز میکند.
۳. در پایان دستور تنظیم سند انتقال ملک مزایدهای صادر شده و برنده مزایده سند را دریافت میکند.
مراحل سند زدن ملک اوقافی
ملک موقوفی میتواند به همراه سند انتقال داده شود اما این سند با سند املاک شخصی متفاوت است. انتقال املاک شخصی با دریافت سند رسمی همراه بوده و املاک موقوفی تنها در مواردی استثنا به همراه سند رسمی انتقال داده میشوند. در واقع شانس خرید عرصه و اعیان یک ملک موقوفی بسیار پایین بوده و دستیابی به مالکیت زمین موقوفی، تنها از طریق دریافت سند عادی امکانپذیر است.
مراحل سند زدن ملک وکالتی
در انتقال وکالتی ملک، سند به نام خریدار نبوده و خریدار از وکالت بلاعزل برخوردار است. این نوع معامله ممکن است به دلیل فرار از مالیات، نداشتن سند رسمی، عجله مالک برای فروش و… صورت بگیرد. به هر صورت با اخذ وکالت بلاعزل، انتقال مالکیت به خریدار صورت نگرفته و حل این مشکل تنها با تنظیم مبایعه نامه امکانپذیر است. مبایعه نامه، نشان دهنده انتقال مالکیت به خریدار بوده و حق فروش ملک را از فروشنده سلب میکند. همچنین زمینه تبدیل سند وکالتی به قطعی را فراهم کرده و از بروز اختلاف میان فروشنده و خریدار جلوگیری میکند. شما میتوانید با به همراه داشتن مدارک زیر، به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و سند وکالتی خود را به سند قطعی تبدیل کنید.
- استعلام ثبت
- سند مالکیت ملک
- مفاصا حساب دارایی
- مفاصا حساب شهرداری
- شناسنامه و کارت ملی
- پایان کار ساختمان دریافتی از شهرداری
- مدارکی دال بر مالک بودن فروشنده ملک
- اخذ اعتبار وکالت نامه از دفترخانه تنظیمکننده وکالت نامه
هزینه سند زدن خانه بنام همسر
فروشنده باید هزینههای مربوط به خلافی، نوسازی و پسماند را به شهرداری پرداخت کرده و طرفین باید به اندازه پنج درصد ارزش ملک را به دفتر املاک انتقال دهند. همچنین اداره مالیات ۴ درصد ارزش ملک را دریافت کرده و در صورت اجاره ملک، مالیت بر اجاره را نیز دریافت میکند. فروشنده باید مفاصا حساب را پرداخته و پس از صاف کردن تمام بدهیهای ملک، بابت پرداخت هزینه دفترخانه یا حق التحریر با خریدار شریک شود.
مدت زمان انتقال سند ملک
برای انتقال سند ملک، از ادارات اسناد مالکیت وقت گرفته و ۱۵ دقیقه پیش از زمان تعیین شده، در اداره ثبت اسناد و املاک حاضر شوید. پس از دریافت پیام اطلاعرسانی توسط فروشنده و خریدار، هزینههای سند مالکیت و کارمزد صندوق گردان را پرداخت کرده و به انجام معاملات خود برای انتقال سند و ثبت آن بپردازید. با توجه به سرعت انجام مراحل و شلوغی ادارت اسناد ملکی، مدت زمان معاملات سند ملکی متفاوت است.
مراحل انتقال سند تک برگ
برای انتقال سند تک برگ، فروشنده باید با کپی مدارک شما به محضر مراجعه کرده و تقاضای انتقال سند را ثبت کند. سپس با دادن وکالت کاری به محضر، استعلامهای مربوط به دارایی و شهرداری گرفته شده و در نهایت سند به نام شما صادر میشود.
مراحل سند زدن خانه بنام فرزند
والدین میتوانند پیش از فوت، نسبت به سند زدن بنام بعضی از فرزندان اقدام کنند. البته این انتقالات به صورت ارث محاسبه نشده و این معامله همچون سایر معاملات عادی، تابع قوانین خاصی است. مفهوم ارث متعلق به بعد از فوت شخص بوده و تمام اموال، داراییها، بدهیها، حقوق و وظایف فرد را پوشش میدهد. اما تقسیم اموال پیش از فوت، انتقال ارث محسوب نشده و میتواند به صورت منصفانه یا غیرمنصفانه باشد.
در زمان حیات، افراد میتوانند اموال خود را در قالب بیع، صلح عمری، هبه یا وصیت بنام فرزندان خود کنند. این عمل کاملا قانونی بوده و زمینه اعتراض افراد دیگر را از بین میبرد. به طور معمول سند زدن خانه بنام فرزند، در قالب صلح عمری صورت میگیرد. به موجب این قرارداد، ملک پس از فوت صاحب، به فرزند انتقال داده میشود. در مقابل عقد بیع، امکان استفاده مجدد مالک از خانه را از بین برده و موجب انتقال مالکیت کامل و سند زدن در پیش از زمان فوت میشود.